Snipperen & Stobbenfrezen

Kraaningevoerde versnippercombinatie

Roel Timmerman B.V heeft op de Demo Dagen 2011 in Arnhem haar nieuwe Greentec VC 952/20 versnippercombinatie geïntroduceerd. Deze machine is gemaakt door Ufkes Greentec in Drachten en bestaat uit een houtversnipperaar, houtkraan en een hoogkipper. Boomstammen tot 52 cm kunnen worden verwerkt met deze machine. De drumversnipperaar staat garant voor een uniforme houtsnipper, die gebruikt wordt door biomassacentrales voor het leveren van groene energie.

Door de aanschaf van deze machine zijn we uitstekend in staat onze boomverzorgingswerkzaamheden uit te voeren en voldoet ons machinepark weer aan de eisen van deze tijd. De versnippercombinatie kan zowel voor zakelijk als particulier gebruik ingehuurd worden.

Compacte versnippercombinatie

Voor kleinere snipperopdrachten beschikken wij over een kleine versnipperaar op een compacte landini tractor. De snippers kunnen direct worden afgevoerd in een aanhangwagen met dichte wanden.
Het voordeel van dit systeem is dat de combinatie ook op moeilijke plaatsen goed inzetbaar is.

Stobbenfrees

De overgebleven stobbe kan weggefreesd worden waardoor alle resten verwijderd worden. De stobbenfrees zit achter een tractor en wordt aangedreven voor een aftakas (leidt tot grote capaciteit). Door de beschermkap boven het freeswiel is de omgeving vrijwel gevrijwaard van rondspattend hout. De machine is ideaal voor het frezen van stobben in bijv. gazons.